European Minimum Income Journey -bussikiertue Suomessa 13.-16.6.2018

IMG_20180425_173932-1024x575

Takuutulo -kansalaisaloitteen takana oleva Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin vastaa bussikiertueen Suomen osuudesta. Bussikiertueen Suomen osuuden yhteydessä kampanjoidaan myös Takuutulo -aloitteen puolesta.

Eurooppaa kiertää tällä hetkellä kaksi bussia, jotka kampanjoivat vähimmäistoimeentulon puolesta. Bussit lähtivät liikkeelle 24.4. Brysselistä, Europarlamentin edestä. 64 päivää kestävän kiertueen aikana nämä kaksi bussia käyvät yhteensä 32 maassa.

Noin 24 % eurooppalaisista eli lähes 119 miljoonaa henkilöä elää köyhyys- ja syrjäytymisuhan alla. Bussikiertue kampanjoi vähimmäistoimeentulon puolesta, joka on helposti saavutettavissa, tasolla, jolla tulee aidosti toimeen ja joka mahdollista elämisen täysipainoisena yhteiskunnan jäsenenä. Bussikiertueen on järjestänyt Euroopan köyhyyden vastainen verkosto EAPN ja maakohtaisista ohjelmista vastaa EAPN-verkoston jäsenet.

Suomessa ohjelmasta vastaa EAPN-Fin. Toinen busseista saapuu Suomeen ja on 13.6. Helsingissä, 15.6. Tampereella ja 16.6. Turussa. Ohjelmassa on muun muassa keskustelua, kuvia ja videoita sekä kulttuuriohjelmaa. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

13.6. klo 10-18 Senaatintori, Helsinki

15.6. klo 10-18 Keskustori, Tampere

15.6. klo 14-16:30 Valtuustosali, Keskusvirastotalo, Tampere
Seminaari, järjestäjinä Kuka kuuntelee köyhää -verkosto ja Tampereen kaupungin köyhyystyöryhmä.

16.6. klo 10-18 Yliopistonkatu, Turku

Päivittyvät ohjelmat löytyvät osoitteesta http://eminbus.eu/bus-tour/

Olet tervetullut tutustumaan bussiin ja siinä matkustaviin henkilöihin sekä keskustelemaan vähimmäistoimeentulosta. Samalla voit tavata Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen verkoston EAPN-Finin aktiiveja sekä allekirjoittaa Takuutulo -kansalaisaloitteen, jonka tavoitteena on parantaa perusturvaa.

Suomeen tuleva bussi on kiertänyt tähän mennessä pari viikkoa Ranskassa, Espanjassa ja Portugalissa. Ranskan Lillessä kiinnostuneet saivat käydä tutustumassa bussiin Place de la Republique -aukiolla. Ohjelmassa oli lisäksi muun muassa päättäjien tapaamisia, keskusteluja sekä musiikkiesityksiä. Bussi oli pysäköity Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen muistokiven viereen juhlistaen julistuksen 1. artiklaa:

”Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.”

Tämän eteen Eurooppaa kiertävä bussi ja EAPN-Fin pyrkivät tekemään osuutensa!

Lisätietoja bussikiertueesta:
www.eapn.fi
www.eminbus.eu
www.facebook.com/EMIN-135945640427626/?
https://twitter.com/EMINnetwork

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close