Tunnelmia European Minimum Income Journey -bussikiertueelta 13.-16.6.

Eurooppaa kiertää vielä noin viikon ajan kaksi bussia, jotka kampanjoivat vähimmäistoimeentulon puolesta. Bussit lähtivät liikkeelle 24.4. Brysselistä, Europarlamentin edestä. 64 päivää kestävän kiertueen aikana nämä kaksi bussia käyvät yhteensä 32 maassa. Toinen busseista oli Suomessa 13.-16.6.

Takuutulo -kansalaisaloitteen takana oleva Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin vastasi bussikiertueen Suomen osuudesta. Bussikiertueen Suomen osuuden yhteydessä kampanjoitiin myös Takuutulo -aloitteen puolesta.

Group photo13.6. bussi oli Senaatintorilla. EMIN-bussiporukkaan kävivät tutustumassa muun muassa TOIMI-hankkeen puheenjohtaja valtiosihteeri Paula Lehtomäki ja vetäjä Liisa Heinämäki. Lehtomäki otti Kuka kuuntelee köydää -verkoston ja EAPN-Finin edustajalta Tuula Paasivirralta vastaan vammaisten henkilöiden toimeentuloa koskevan julkilausuman.

Lisäksi bussiin kävivät tutustumassa kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, apulaispormestari Sanna Vesikansa sekä SAK:n Pekka Ristelä, jotka myös pitivät pienet puheet. Eläkeläiset ry:n Kävelypässit vetivät kolmesti taukojumppaa. Lisäksi ohjelmassa oli viihdettä Heikin Aktiivimalli -teatteriesityksen sekä Mikko Perkoilan, RapMummo Eilan ja Mikko Joensuun esiintymisten muodossa.

Lue lisää tapahtumasta bussikiertueen projektipäällikön Fintan Farrellin kirjoittamasta blogipostauksesta. Postauksessa Farrell nostaa erityisesti esiin huolensa aktiivimallista.

dav15.6. bussi matkasi Tampereen Keskustorille. Keskustorilla oli Järjestöedustamon järjestämä paneeli köyhyydestä, RuokaNyssen vierailu, musiikkia Karanteeni Duolta sekä Sirkus Fokuksen esitys. Ohikulkijat saivat kirjoittaa lappuihin omia kokemuksiaan köyhyydestä.

Iltapäivällä Valtuustosalissa järjestettiin paneeli ”Onko Tampereella köyhiä?”, jossa olivat mukana Tampereen kaupungin köyhyystyöryhmä puheenjohtaja Mikko Aaltonen, apulaispormestari Johanna Loukaskorpi sekä kaksi paneelikeskustelua. Paneelin järjestivät Kuka kuuntelee köyhää -verkosto ja Tampereen kaupungin köyhyystyöryhmä.

Lue lisää.

dav16.6. bussi oli Turussa. Ohjelmassa oli kampanjoinnin lisäksi kansanedustaja Li Anderssonin sekä Turun Seudun TST ry:n puheenjohtaja Taimi Räsänen vierailu. Turusta bussi lähti iltalaivalla kohti Tukholmaa. Turussa Fintan Farrell esitti kolme vetoomusta Suomelle:

”As EMIN we made three appeals: 1) that Finland returns to the role it had played strongly in previous times to be a champion for a more social Europe, 2) that Finland defends the importance of high levels of social security, including minimum income at a level that enables people to fully participate in the society and 3) that Finland delivers minimum income in a way that respects peoples dignity and recognises their capacities to shape their own futures in the best way possible.”

Lue lisää.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close