Usein kysytyt kysymykset

1. Mistä on kyse?
Puolella miljoonalla suomalaisella on vakavia toimeentulo-ongelmia, koska heidän tulonsa eivät riitä välttämättömiin menoihin ja kohtuulliseen kulutukseen. Perusturva on jäänyt jälkeen ansio- ja hintakehityksestä, mikä on lisännyt tarvetta toimeentulotukeen. Kansalaisaloitteen tavoitteena on nostaa syyperusteisten toimeentuloturvaetuuksien vähimmäistasoa sekä takuueläkettä.

2. Ketkä ovat aloitteen takana?
Aloite on saanut alkunsa Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen verkoston EAPN-Finin piirissä. Aloitteen takana ovat EAPN-Finin lisäksi sen vireille panneet yksityishenkilöt sekä lukuisa joukko kansalaisjärjestöjä.

3. Miksi aloite on tehty?
Aloite on tehty, jotta perusturva paranisi, ja jotta eriarvoisuus ja köyhyys kääntyisivät laskuun.

4. Miten kansalaisaloite allekirjoitetaan?
Jos olet äänioikeutettu Suomen kansalainen, voit allekirjoittaa kansalaisaloitteen kansalaisaloite.fi -palvelussa. Palvelu tarkistaa kannattajien kansalaisuuden ja iän vahvan sähköisen tunnistautumisen kautta, eli tarvitset esimerkiksi verkkopankkitunnukset tunnistautumista varten. Lisätietoja kansalaisaloitteen kannattamisesta: www.kansalaisaloite.fi/fi/ohjeet/ohje-kannattajalle

Allekirjoita aloite www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2963

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa myös täyttämällä virallisen paperisen kannattajalomakkeen. Tulosta lomake tästä linkistä, täytä omat tietosi selkeästi ja postita lomake alla olevaan osoitteeseen 31.8.2018 mennessä!

Kansalaisaloitteen takana olevat järjestöt keräävät kannattajalomakkeita ympäri Suomen. Myös aloitetta kannattavat muut tahot voivat halutessaan kerätä kannattajalomakkeita.

Täytetyt lomakkeet toimitetaan EAPN-Finille osoitteeseen

Takuutulo c/o EHYT ry
Elimäenkatu 27
00510 Helsinki

5. Miten voin osallistua aloitteen kampanjointiin?
Yksityishenkilönä ja kansalaisena voit vaikuttaa allekirjoittamalla kansalaisaloitteen ja kertomalla aloitteesta eteenpäin. Mikäli asia koskettaa sinua omakohtaisesti, voit myös halutessasi jakaa tarinasi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

6. Miten kansalaisaloite toimii?
Kansalaisaloite on avoinna 6 kuukautta, eli 1.3.-31.8.2018. Jos kansalaisaloitteeseen saadaan tuona aikana vähintään 50 000 allekirjoitusta, kerätyt kannatusilmoitukset toimitetaan Väestörekisterikeskuksen tarkastettavaksi. Tämän jälkeen aloite toimitetaan eduskuntaan, jolla on velvoite ottaa aloite käsiteltäväkseen.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close